Αλλαγή φύλου – πλαστική επέμβαση

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Είναι επεμβάσεις αλλαγής των φαινοτυπικών χαρακτηριστικών του προσώπου, του σώματος και των γεννητικών οργάνων ανδρών ή γυναικών με δυσφορία φύλου σε συνδυασμό με την ορμονοθεραπεία στο πλαίσιο της φυλομετάβασής τους.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ

ΑΝΔΡΕΣ

Η θηλυκοποίηση του προσώπου και του κορμού πραγματοποιείται κυρίως με την τεχνική της λιποαναρρόφησης και λιπομεταφοράς. Το αποτέλεσμα στο πρόσωπο ολοκληρώνεται με ρινοπλαστική και χρήση ενθεμάτων πώγωνος ή ζυγωματικών. Οι μαστοί αναπλάθονται με χρήση ενθεμάτων σιλικόνης αντίστοιχα με την αυξητική μαστοπλαστική στις γυναίκες λαμβάνοντας υπόψιν τις ανατομικές ιδιαιτερότητες του θώρακα των ανδρών. Ο επαναπροσδιορισμός των γεννητικών οργάνων πραγματοποιείται με ορχεκτομή και δημιουργία κόλπου αναστρέφωντας το δέρμα του πέους και δημιουργώντας κλειτορίδα από τον ιστό της βαλάνου.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Η αρρενοποίηση του προσώπου πραγματοποιείται κυρίως με ενθέματα κάτω γνάθου που δημιουργούν γωνίες στο περίγραμμα της. Η τυπική γυναικεία κατανομή λίπους αλλάζει με λιποαναρρόφηση, ενώ η αφαίρεση του μαστού γίνεται με τις κλασικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε άνδρες με γυναικομαστία. Ο επαναπροσδιορισμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων περιλαμβάνει τη φαλλοπλαστική, κατά την οποία λαμβάνουμε δέρμα από το άνω άκρο και το μεταφέρουμε στο περίνεο με τις τεχνικές της μικροχειρουργικής. Η λειτουργικότητα του πέους επιτυγχάνεται με χρήση αντλίας στητικού μηχανισμού.

Λιπομεταφορά προσώπου Θεσσαλονίκη
Ανόρθωση γλουτών Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Επικοινωνήστε με το γιατρό.


ΘεσσαλονίκηςΧίου