Αφαίρεση ελιών (σπίλων)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Οι σπίλοι (καθομιλουμένη: ελιές) απαντώται στο δέρμα της πλειοψηφίας των ατόμων και αποτελούν καλοήθεις όγκους του δέρματος. Έχουν ένδειξη να αφαιρεθούν είτε για αισθητικούς λόγους είτε όταν είναι δυσπλαστικοί (ύποπτοι), γιατί έχουν αυξημένες πιθανότητες να υποκρύπτουν ή να εξελιχθούν σε κακόηθες μελάνωμα.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Στην περίπτωση σπίλων που προεξέχουν από την επιφάνεια του δέρματος (κρεατοελιές ή θηλώματα) που αφαιρούνται για αισθητικούς λόγους συστήνεται η κατ’ εφαπτομένη εκτομή και ο καυτηριασμός με διαθερμία ή laser CO2, γιατί η ουλή που μένει με αυτή την τεχνική είναι ελάχιστη. Όταν όμως πρόκειται για ύποπτη βλάβη πρέπει να αφαιρείται ριζικά με ατρακτοειδή εκτομή, να τοποθετούνται ράμματα και ο σπίλος να αποστέλλεται για ιστολογική εξέταση. Ο πλαστικός χειρουργός σας οφείλει να σας καθοδηγήσει στην επιλογή της τεχνικής που αντιστοιχεί στη φύση της δερματικής σας βλάβης.

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Τοπική.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Το τραύμα μετά την εκτομή επουλώνεται σε 7-10 ημέρες με αλλαγές (επιτρέπεται από την 3η ημέρα να διαβραχεί). Στη συνέχεια η ουλή είναι ερυθρή και αποχρωματίζεται σταδιακά. Σε αυτή τη φάση συστήνεται ηλιοπροστασία και μασάζ με γέλη σιλικόνης και το οριστικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι εμφανές σε 1 χρόνο.

αφαίρεση σπίλων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Επικοινωνήστε με το γιατρό.


ΘεσσαλονίκηςΧίου