Βραχιονοπλαστική (ανόρθωση βραχιόνων)

ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Άνδρες και γυναίκες με χαλαρό δέρμα στους βραχίονες. Το δέρμα στα μπράτσα τυπικά χαλαρώνει μετά από απώλεια βάρους. Δημιουργεί αισθητικά προβλήματα ειδικά το καλοκαίρι που τα ενδύματα είναι κοντομάνικα. Εκτός από τη δερματοχάλαση μπορεί να υπάρχει και τοπική συγκέντρωση λίπους στην περιοχή. Σε αυτήν την περίπτωση η βραχιονοπλαστική συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Πριν από το χειρουργείο σχεδιάζεται το δέρμα που χρειάζεται να αφαιρεθεί. Ο σχεδιασμός γίνεται στην εσωτερική επιφάνεια του βραχίονα, έτσι ώστε η τελική ουλή να μην είναι εμφανής.Η επέμβαση ξεκινά συνήθως με λιποαναρρόφηση και συνεχίζει με την αφαίρεση του χαλαρού δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση της διαμέτρου του βραχίονα και η βελτίωση του περιγράμματός του. Αν το πρόβλημα επεκτείνεται στη μασχάλη, πραγματοποιείται μια πλαστική-ζ για να βελτιωθεί η εικόνα της.

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Τοπική αναισθησία και Μέθη

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Ο ασθενής πηγαίνει στο σπίτι την ημέρα του χειρουργείου. Σε περίπτωση που τοποθετηθούν παροχετεύσεις κενού, αυτές αφαιρούνται την επόμενη ημέρα. Αμέσως μετά την επέμβαση εφαρμόζεται πιεστικό ενδύματος στα μπράτσα, το οποίο διατηρείται για 3 εβδομάδες. Απαγορεύονται οι έντονες σωματικές δραστηριότητες και η άρση βάρους για 3 εβδομάδες.

βραχιονοπλαστική πριν και μετά

Βραχιονοπλαστική πριν και 2 μήνες μετά σε γυναίκα 55 ετών. Η τομή έχει τοποθετηθει στην εσωτερική – κάτω επιφάνεια των βραχιόνων και έτσι δεν είναι εμφανής.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Επικοινωνήστε με το γιατρό.


ΘεσσαλονίκηςΧίου