Μείωση στήθους

ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΣΤΗΘΟΥΣ

Γυναίκες με μεγάλους και πτωτικούς μαστούς. Η μεγαλομαστία είναι μία σύνθετη κατάσταση που δημιουργεί αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα. Οι γυναίκες υποφέρουν από μυοσκελετικά συμπτώματα, όπως οσφυαλγία και αυχεναλγία. Έχουν συχνούς πονοκεφάλους, πληγές στις κλείδες από την πίεση που προκαλεί ο στηθόδεσμος και υπομάστια δερματίτιδα (παράτριμμα). Τα προβλήματα αυτά επιλύονται με τη μειωτική πλαστική μαστών και βελτιώνεται η συνολική ποιότητα ζωής τους, όπως έχει αποδειχθεί σε πολυάριθμες μελέτες. Οι υποψήφιες για μείωση στήθους θα πρέπει είναι κοντά στο ιδανικό βάρος τους και άνω των 18 ετών, εντούτοις έχει αποδειχθεί ότι ακόμη και οι υπέρβαρες ασθενείς (με Δείκτη Μάζας Σώματος > 30), αλλά και οι έφηβες με μεγαλομαστία ωφελούνται από την επέμβαση.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΣΤΗΘΟΥΣ

Πριν από την επέμβαση οι μαστοί σχεδιάζονται με ακριβείς υπολογισμούς, για να διορθωθεί κάθε πιθανή ασυμμετρία. Στο χειρουργείο αφαιρείται η περίσσεια του μαστού και του δέρματος και η θηλή να μεταφέρεται σε νέα υψηλότερη θέση. Έτσι, το στήθος μειώνεται στο βαθμό που επιθυμεί η γυναίκα και ταυτόχρονα πραγματοποιείται ανόρθωση αυτού. Οι τομές που αφήνει η επέμβαση βρίσκονται γύρω και κάτω από τη θηλή για να μην είναι εμφανείς όταν η γυναίκα φοράει στηθόδεσμο. Είτε είναι κάθετες είτε έχουν τη μορφή του ανεστραμένου «Τ» (άγκυρα).

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Γενική Αναισθησία

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΣΤΗΘΟΥΣ

Η ασθενής μετά το χειρουργείο έχει παροχετεύσεις που παραμένουν για 1-3 ημέρες. Παίρνει εξιτήριο από την κλινική την επόμενη ημέρα. Τα τραύματα επουλώνουν σε 2 εβδομάδες και οι τομές αποχρωματίζονται σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες. Ακολουθούμε ένα πρωτόκολλο με 2 συνεδρίες ανάπλασης των ουλών με λέιζερ φράξελ για να τις βελτιώσουμε.

Μείωση στήθους
Μείωση στήθους

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Επικοινωνήστε με το γιατρό.


ΘεσσαλονίκηςΧίου