Υαλουρονικό Οξύ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι μια κοσμητική θεραπεία που γίνεται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού σας με στόχο:

1) να εξαφανίσουμε τις στατικές ρυτίδες και τις ρινοπαρειακές αύλακες

2) να αυξήσουμε τα ζυγωματικά, το πηγούνι και το περίγραμμα της κάτω γνάθου

3) να δημιουργήσουμε φυσικά ζουμερά χείλη και

4) να γεμίσουμε τα «βαθουλώματα» στα κάτω βλέφαρα.

 Ως ουσία είναι ασφαλής, δεν προκαλεί αλλεργίες και είναι βιοδιασπώμενη.

Απορροφάται σε 9-12 μήνες με φυσικό τρόπο από τον οργανισμό.

Η μεσοθεραπεία είναι επίσης μια μέθοδος έγχυσης υαλουρονικού οξέος για να αυξηθεί η λάμψη και η φρεσκάδα της επιδερμίδας. Το υαλουρονικό οξύ ως υδρόφιλο στοιχείο ενυδατώνει το δέρμα απορροφώντας νερό (skin boosters).

Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ενέσιμο πολυγαλακτικό οξύ (Sculptra) ή ενέσιμο υδροξυαπατίτη (Radiesse). Το Sculptra έχει αναγεννητικές ιδιότητες και θρέφει με φυσικό και μακροπρόθεσμο τρόπο το πρόσωπο, ενώ το Radiesse είναι ιδανικό για αύξηση των ζυγωματικών οστών και της κάτω γνάθου.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αρχικά καθαρίζεται το δέρμα και εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα λιδοκαϊνης - τετρακαϊνης. Η έγχυση γίνεται με λεπτές βελόνες ή κάνουλες. Η διαδικασία γίνεται στο ιατρείο.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Συστήνεται εφαρμογή πάγου, για να μη δημιουργηθεί οίδημα. Υπάρχει η μικρή πιθανότητα να υπάρξουν εκχυμώσεις (μελανιές) ανάλογα με το σημείο. Μετά τη μεσοθεραπεία δίνεται οδηγία για λήψη άφθονων υγρών, για να έχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα ενυδάτωσης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Εξαφανίζονται άμεσα οι στατικές ρυτίδες και μειώνονται οι ρινοπαρειακές αύλακες. Σε αύξηση των ζυγωματικών θηλυκοποιούμε το πρόσωπο βελτιώνοντας το ``οβάλ`` του, ενώ σε άυξηση της κάτω γνάθου το αρρενοποιούμε δημιουργώντας γωνίες. Με τη μεσοθεραπεία υαλουρονικού βελτιώνεται η υφή και η ελαστικότητα της επιδερμίδας, οι ``μαύροι κύκλοι`` στα κάτω βλέφαρα και το δέρμα φαίνεται συνολικά πιο λαμπερό.

BΟTOX

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Επικοινωνήστε με το γιατρό.


ΘεσσαλονίκηςΧίου