Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Προκαλείται από την πίεση του μέσου νεύρου στο τούνελ μέσα στο οποίο πορεύεται στον καρπό. Ο ασθενής αρχικά έχει μουδιάσματα στα δάκτυλα του χεριού του. Σε προχωρημένο στάδιο υπάρχει πόνος και παράλυση του αντίχειρα με αδυναμία στη σύλληψη. Τυπικά του πέφτουν αντικείμενα όταν τα κρατάει. Η αντιμετώπιση είναι χειρουργική με διάνοιξη του εγκάρσιου συνδέσμου που πιέζει το νέυρο. Προεγχειρητικά συστήνεται εξέταση από ένα νευρολόγο με νευροφυσιολογικό έλεγχο, έτσι ώστε να τεκμηριωθεί το σύνδρομο.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Η αποσυμπίεση του καρπιαίου σωλήνα γίνεται με την ανοιχτή ή την ενδοσκοπική μέθοδο. Η ανοιχτή μέθοδος αρχίζει με μια τομή 2 εκατοστών στο δέρμα του καρπού και ολοκληρώνεται με τη διατομή του εγκάρσιου συνδέσμου. Έτσι, απελευθερώνεται ο χώρος και άρεται η πίεση του μέσου νεύρου. Τέλος, τοποθετούνται ράμματα στο δέρμα του καρπού. Η επέμβαση διαρκεί 15'.

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Τοπική Αναισθησία

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Το χέρι επιδένεται και τοποθετείται σε ανάρτηση. Η ήπια κινητοποίηση των δακτύλων ξεκινά 3 ημέρες μετά την επέμβαση. Ωστόσο, η άρση βάρους και η έντονη σωματική δραστηριότητα επιτρέπονται μετά από 4 εβδομάδες. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 10 ημέρες.

σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Επικοινωνήστε με το γιατρό.


ΘεσσαλονίκηςΧίου