Laser αποτρίχωση

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ LASER ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΗ

Στο ιατρείο μας διαθέτουμε το παγκοσμίως γνωστό laser αποτρίχωσης Αλεξανδρίτη GentleLase Plus του οίκου Candela. Τα μηχανήματα λέιζερ προσφέρουν την πλέον μόνιμη αποτρίχωση σε γυναίκες και άνδρες. Η αποτελεσματικότητα τους βασίζεται στην εκλεκτική φωτοθερμόλυση, δηλαδή την απορρόφηση φωτός συγκεκριμένου μήκους κύματος από την τρίχα αφήνοντας ανεπηρέαστο το γύρω δέρμα. Αυτή είναι η κύρια διαφορά τους με τη φωτόλυση (IPL) η οποία αποτελεί παλμικό φως και όχι λέιζερ. Εάν ψάχνεις για λέιζερ αποτρίχωση στη Θεσσαλονίκη, τότε είμαστε στη διάθεσή σου για ένα όμορφο κι αισθητικό μόνιμο αποτέλεσμα.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ

Στο ιατρείο μας, στη Θεσσαλονίκη, για λέιζερ αποτρίχωσης ακολουθούνται πρωτόκολλα θεραπείας σχετικά με αυτό, τα οποία εξατομικεύονται σύμφωνα με τον φωτότυπο του δέρματος και τα χαρακτηριστικά της τρίχας σας. Ακολουθεί σάρωση της περιοχής που σας ενδιαφέρει με το σύγχρονο μηχάνημα λέιζερ Αλεξανδρίτη GentleLase Plus Candela. Το μηχάνημα εκπέμπει λέιζερ με μήκος κύματος 755nm. H διάρκεια της θεραπείας είναι 10 – 70 λεπτά ανάλογα με την έκταση της περιοχής που σας ενδιαφέρει. Σημεία με τατουάζ και μελαγχρωματικοί σπίλοι καλύπτονται και δεν σαρώνονται. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας, γίνεται σύντομο μασάζ στο δέρμα σας με την ενυδατική κρέμα Hydrobody της εταιρείας δερμοκαλλυντικών προϊόντων Reviderm. Στόχος μας στην προκειμένη είναι να νιώσετε ανακούφιση και να υποχωρήσει ο ήπιος ερεθισμός που δημιουργείται.

ΛΕΙΖΕΡ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ

Την πρώτη φορά φροντίστε να απομακρύνετε τις τρίχες σας με κουρευτική μηχανή, ξυράφι ή ψαλιδάκι 2-3 ημέρες πριν από την αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη. Έτσι, όταν κάνετε τη θεραπεία σας το στέλεχος της τρίχας σας θα είναι 1-2 mm και αυτό θα βελτιστοποιήσει το αποτέλεσμα. Παρότι το μηχάνημα μας προσφέρει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη αποτρίχωση συστήνουμε να εφαρμόζετε στην περιοχή που σας ενδιαφέρει αναισθητική κρέμα, (π.χ. Emla) μία ώρα πριν από τη θεραπεία σας. Η ανακούφιση από τον ερεθισμό μετά την αποτρίχωση μπορεί να υποστηριχθεί με μια ενυδατική/αναπλαστική κρέμα προσώπου/σώματος. Συστήνουμε μετά την αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη την αυστηρή προστασία με αντιηλιακό και την αποφυγή έκθεσης στον ήλιο για 3-4 ημέρες. Δυο εβδομάδες μετά τη θεραπεία σας πραγματοποιείται η επαναληπτική συνεδρία αποτρίχωσης, η οποία είναι δωρεάν.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ LASER ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΗ

Το laser Αλεξανδρίτη παράγει μονοχρωματική δέσμη με μήκος κύματος 755nm. Αυτό σημαίνει ότι απορροφάται εκλεκτικά από την μελανίνη της τρίχας αφήνοντας τους γύρω ιστούς ανέπαφους. Για τη χρήση του δεν απαιτείται η εφαρμογή τζελ (όπως στο διοδικό λέιζερ) και έτσι η θεραπεία είναι περισσότερο άνετη για εσάς. Οι δέσμες του λέιζερ Αλεξανδρίτη εξαχνώνουν (καίνε) το μεγαλύτερο ποσοστό τριχών και έτσι δεν θα τις βλέπετε μετά τη θεραπεία. Οι υπόλοιπες θα «πέσουν» μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες και τυχόν νεοφυείς τρίχες θα αντιμετωπιστούν στο δωρεάν επαναληπτικό.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Το λέιζερ Αλεξανδρίτη απορροφάται εκλεκτικά από μία ουσία: τη μελανίνη. Αυτό σημαίνει ότι ιδανικοί υποψήφιοι είναι όσοι έχουν σκουρόχρωμες τρίχες. Αντιθέτως, οι ξανθές και κόκκινες τρίχες και το χνούδι δεν αντιμετωπίζονται δυστυχώς από το λέιζερ. Με την ίδια λογική είναι σημαντικό η πέριξ επιδερμίδα να είναι λευκή. Όταν είστε μαυρισμένοι/ες ή έχετε σκούρο φωτότυπο δέρματος, το λέιζερ Αλεξανδρίτη μπορεί να απορροφηθεί και από το δέρμα και να σας προκαλέσει δερματικό έγκαυμα με αποτέλεσμα να προκληθούν δυσχρωμίες ή υποχρωμίες. Συνεπώς, τυπικά αντενδείκνυται για περιοχές του σώματος που εκτίθενται στον ήλιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ορμονική κατάσταση όσων κάνουν λέιζερ Αλεξανδρίτη θα πρέπει να είναι φυσιολογικοί. Οι πολυκυστικές ωοθήκες για παράδειγμα προκαλούν δυσαρμονία των ανδρογόνων/οιστρογόνων και έτσι αυξάνουν την τριχοφυια.

Τα προβλήματα αυτά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τον ενδοκρινολόγο/γυναικολόγο σας πρωτού ξεκινήσετε το πρωτόκολλο της λέιζερ αποτρίχωσης. Αναφορικά με την ηλικία, ιδανικά εφαρμόζεται σε αγόρια και κορίτσια μετά τα 16 έτη. Δεν υπάρχει αντένδειξη για νεαρότερα παιδιά, απλώς οι ορμονικές διακυμάνσης της εφηβείας μπορεί να μειώσουν το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης με λέιζερ. Έτσι, τυπικά χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες για να εξαφανιστεί μόνιμα η τριχοφυΐα. Στο ιατρείο μας, φροντίζουμε να σας παρέχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για λέιζερ αποτρίχωση στη Θεσσαλονίκη, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να κλείσετε το πρώτο σας ραντεβού. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω απορία και διευκρίνιση χρειάζεστε.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΜΕ LASER

Μετά την πρώτη κιόλας συνεδρία παρατηρείται αισθητή μείωση της τριχοφυΐας. Έχει φανεί ότι με το μηχάνημα GentleLase Pro του οίκου Candela επιτυγχάνεται μόνιμη μείωση της τριχοφυίας σας κατα 80% μετά από 3 μόνο ολοκληρωμένες συνεδρίες. Ωστόσο, ο αριθμός ωστόσο των υπόλοιπων συνεδριών που απαιτούνται για την πλήρη εξάλειψη των τριχών ποικίλει ανάλογα με:1) την περιοχή (π.χ. το πρόσωπο χρειάζεται τυπικά περισσότερες) 2) το χρώμα της τρίχας (οι σκούρες τρίχες ανταποκρίνονται καλύτερα) 3) το χρώμα του δέρματος (ιδανικές οι λευκές επιδερμίδες) και4) το ορμονικό προφίλ (πολυκυστικές ωοθήκες και άλλες ενδοκρινολογικές διαταραχές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από το θεράποντα ιατρό σας). Δυστυχώς οι λευκές τρίχες δεν αντιμετωπίζονται καθόλου με τα λέιζερ αποτρίχωσης.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΗ ΛΕΙΖΕΡ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΗ

Το λέιζερ Αλεξανδρίτη αποτελεί κορυφαία λέιζερ αποτρίχωση στη Θεσσαλονίκη και είναι η ιδανική μέθοδος αποτρίχωσης γιατί: 1. Επενδύετε τα χρήματα που θα ξοδεύατε εφ όρου ζωής σε άλλες μεθόδους αποτρίχωσης. 2. Κερδίζετε χρόνο. 3. Υπερτερεί σε ταχύτητα και ακρίβεια. 4. Ενδείκνυται ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες περιοχές. 5. Είναι περισσότερο ανώδυνη σε σχέση με άλλες μεθόδους, π.χ. κερί

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Επικοινωνήστε με το γιατρό.

  ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

  ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

  Πονάει η λέιζερ αποτρίχωση;

  Η δέσμη του λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι μονοχρωματική στα 755nm. Αυτό σημαίνει ότι απορροφάται αποκλειστικά από τη μελανίνη της τρίχας χωρίς να προκαλεί βλάβη στους παρακείμενους ιστούς. Παρόλα αυτά η θερμική βλάβη των τριχοθυλακίων μπορεί να είναι επώδυνη ειδικά σε περιοχές όπως το μπικίνι. Προλαμβάνουμε τον πόνο συστήνοντας σας την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας μια ώρα πριν από τη συνεδρία σας. Επίσης, το μηχάνημα μας εκπέμπει ψυχρό αέρα για να ανακουφίζει το δέρμα σας και να μην νιώθετε άβολα. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι όσο περνούν οι συνεδρίες σας ο πόνος μειώνεται αισθητά, καθώς μειώνεται η πυκνότητα των τριχοθυλακίων.

  Πόσες συνεδρίες λέιζερ απαιτούνται;

  Για λέιζερ αποτρίχωση στη Θεσσαλονίκη, συνήθως χρειάζεται να κάνετε 6-8 συνεδρίες στο σώμα και 8-10 συνεδρίες στο πρόσωπο με μεσοδιάστημα 45-60 ημερών. Οι ορμονοεξαρτώμενες περιοχές είναι σημεία στις γυναίκες που κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουν τρίχες, εκτός και αν τα ανδρογόνα υπερισχύουν των οιστρογόνων. Οι περιοχές αυτές τυπικά έχουν δυσκολότερη ανταπόκριση.

  Είναι ασφαλής η αποτρίχωση με λέιζερ;

  Τα ιατρικά μηχανήματα λέιζερ αποτελούν τη μέθοδο εκλογής για απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυϊα σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος. Η δέσμη του λέιζερ απορροφάται αποκλειστικά από την μελανίνη και σε καμία περίπτωση δεν φτάνει σε βαθύτερους ιστούς, π.χ. λεμφαδένες. Χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες και ουδέποτε αναφέρθηκε διόγκωση λεμφαδένων. Αντιθέτως, η χρήση ξυραφιού ή κεριού μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές, όπως θυλακίτιδα, φλεγμονή και ευρυαγγείες.

  Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχει ένδειξη το λέιζερ, αλλά η ηλεκτρόλυση (βελόνα);

  Δυστυχώς τα ιατρικά μηχανήματα λέιζερ δεν αντιμετωπίζουν τις λευκές και τις ξανθές τρίχες, καθώς αυτές δεν περιέχουν μελανίνη. Το χνοώδες τρίχωμα (χνούδι) επίσης δεν πρέπει να αντιμετώπιζεται με λέιζερ, καθώς μπορεί να ευνοηθεί η ανάπτυξη του. Στις παραπάνω περιπτώσεις θα χρειαστεί να επιλέξετε την ηλεκτρόλυση.

  Τι πρέπει να κάνω πριν από τη συνεδρία laser;

  Θα χρειαστεί να αφήσετε ελάχιστα τις τρίχες να μεγαλώσουν και να είναι ορατές 1-2 χιλιοστά. Την πρώτη φορά μόνο χρησιμοποιείστε κουρευτική μηχανή ή ξυράφι λίγες ημέρες πριν επισκεφτείτε το ιατρείο μας. Στη συνέχεια απαγορεύεται η εφαρμογή άλλων μεθόδων αποτρίχωσης, καθώς διαταράσσεται ο κύκλος ανάπτυξης της τρίχας και μειώνεται η αποτελεσματικότητα του λέιζερ. Θα χρειαστεί να αποφύγετε την εφαρμογή μακιγιάζ ή κρεμών πριν από τη συνεδρία σας, όπως επίσης και το φυσικό ή τεχνητό μαύρισμα (σολάριουμ). Το μαύρισμα αυξάνει την πιθανότητα να πάθετε κάποιο έγκαυμα κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης.

  Ποιες είναι οι οδηγίες μετά την αποτρίχωση με laser;

  Χρησιμοποιείστε μια απλή ενυδατική κρέμα για να ανακουφιστείτε από τον φυσιολογικό ερεθισμό που ίσως αφήσει η θεραπεία για ένα μικρό διάστημα. Θα σας βοηθήσει η εφαρμογή ενός δροσερού επιθέματος ή παγοκύστης. Θα χρειαστεί να αποφύγετε το κολύμπι σε πισίνα με χλώριο, την έκθεση στον ήλιο και τυχόν ερεθιστικές κρέμες για 24 ώρες. Για περισσότερες απορίες και διευκρινήσεις μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλέστε στο ιατρείο μας για λέιζερ αποτρίχωση στη Θεσσαλονίκη! Θα σας χαρίσει το δέρμα που πάντα ονειρευόσασταν.

  Επιτρέπεται το λέιζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

  Συστήνουμε να αποφεύγετε την αποτρίχωση με κάποιο ιατρικό μηχάνημα λέιζερ αποτρίχωσης κατά τη διάρκεια της κύησης. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να συμβουλεύεστε το θεράποντα γυναικολόγο σας προτού προβείτε σε οποιαδήποτε ιατρική κοσμητική θεραπεία.

  Ζητήστε να σας καλέσουμε


  Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  This will close in 0 seconds