Ενθέματα Σιλικόνης: Μύθοι και Αλήθειες

ενθέματα σιλικόνης

Ενθέματα Σιλικόνης: Μύθοι και Αλήθειες

Η αύξηση του στήθους αποτελεί παγκοσμίως την πιο δημοφιλή πλαστική επέμβαση και συνοδεύεται από υψηλά ποσοστά ικανοποίησης. Τυπικά πραγματοποιείται με ενθέματα σιλικόνης, τα οποία τοποθετούνται σε θήκη πάνω ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ.

Ενθέματα σιλικόνης: η εξέλιξή τους στο χρόνο

Τα ενθέματα χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 1963 και αποτελούνταν από ένα συμπαγές περίβλημα που περιείχε τζελ σιλικόνης. Τις δεκαετίες που ακολούθησαν έγιναν συνεχείς βελτιώσεις στα τεχνολογικά χαρακτηριστικά τους.

• Το εξωτερικό περίβλημα λέπτυνε και το τζελ σιλικόνης έγινε πιο λεπτόρρευστο, έτσι ώστε οι μαστοί να φαίνονται πιο φυσικοί.

• Δοκιμάστηκε επικάλυψη του περιβλήματος με αφρό πολυουρεθάνης, ο οποίος όμως στην πορεία απαγορεύτηκε λόγω των επιπλοκών του.

• Αναπτύχθηκαν ανατομικά σχήματα και μεγέθη, για να ταιριάζουν σε κάθε γυναικείο κορμό με φυσικό τρόπο.

Η συνεχής επιτήρηση και βελτίωση των χαρακτηριστικών των ενθεμάτων σιλικόνης έχει οδηγήσει σε αποτελέσματα αυξητικής πλαστικής μαστών, που είναι όλο και πιο φυσικά. Παρόλα αυτά, ως ιατρικές συσκευές έχουν υποστεί μέσα στις δεκαετίες έντονη κριτική και αμφισβήτηση. Το 1992 η χρήση τους σταμάτησε προσωρινά στις ΗΠΑ (τέθηκαν δηλαδή σε moratorium) για να αξιολογηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα τους. Μετά από χρόνια ερευνών αποδείχθηκε ότι τα ενθέματα σιλικόνης δεν ενέχουν τους κινδύνους για τους οποίους αρχικά κατηγορήθηκαν.

Μύθοι γύρω από τα ενθέματα σιλικόνης

Ακόμη και σήμερα όμως υπάρχουν κάποιοι μύθοι για την ασφάλεια των ενθεμάτων:

ΜΥΘΟΣ #1: Τα ενθέματα σιλικόνης προκαλούν αδενοκαρκίνωμα του μαστού

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες με χιλιάδες συμμετέχουσες και καμία συσχέτιση με το αδενοκαρκίνωμα του μαστού δεν μπόρεσε να αποδειχθεί. Οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε αυξητική μαστών πραγματοποιούν κανονικά την ετήσια μαστογραφία τους και το υπερηχογράφημα μαστών σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες. Όχι μόνο δεν έχουν αυξημένες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού, αλλά έχει φανεί ότι έχουν ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ πιθανότητες να αποβιώσουν από αυτή τη νόσο. Πιθανότατα λόγω της μεγαλύτερης εξοικείωσης με τους μαστούς τους, της τακτικής αυτοψηλάφησης και συνεπώς της έγκαιρης διάγνωσης.

ΜΥΘΟΣ#2: Τα ενθέματα σιλικόνης μπορεί να σκάσουν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης

Η ρήξη των ενθεμάτων σιλικόνης είναι μια αναγνωρισμένη μακροπρόθεσμη επιπλοκή τους παρά τις εξελίξεις στην ανάπτυξη ενός ανθεκτικού κέλυφους. Συμβαίνει σε ένα ποσοστό 5% των γυναικών που έχουν κάνει αυξητική στήθους και είναι ένας λόγος επανεπέμβασης και αντικατάστασης των παλαιών ενθεμάτων. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει καμία συσχέτιση της ρήξης με την πτήση με αεροπλάνο.

ΜΥΘΟΣ #3: Οι γυναίκες με ενθέματα σιλικόνης δεν επιτρέπεται να θηλάσουν

Τα ενθέματα τοποθετούνται συνήθως σε θήκη κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ και δεν έρχονται σε επαφή με τους γαλακτοφόρους πόρους. Έρευνες έχουν δείξει ότι δεν ανιχνεύονται μόρια σιλικόνης στο μητρικό γάλα. Συνεπώς, οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε αυξητική στήθους μπορούν να θηλάζουν κανονικά.

Χρειάζεστε βοήθεια για να αλλάξετε την εμφάνιση και την αυτοπεποίθησή σας; Απευθυνθείτε σε έναν πλαστικό χειρουργό για οποιαδήποτε αλλαγή επιθυμείτε. Από ρινοπλαστική έως φυσικά και την αυξητική ή μείωση μαστών. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο ιατρείο μας στη Θεσσαλονίκη και θα σας εξυπηρετήσουμε άμεσα.



Ζητήστε να σας καλέσουμε


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

This will close in 0 seconds