Αποτρίχωση Προσώπου με λέιζερ: Τι πρέπει να προσέχετε

αποτρίχωση προσώπου με λέιζερ

Αποτρίχωση Προσώπου με λέιζερ: Τι πρέπει να προσέχετε

Οι περισσότερες γυναίκες που προσέρχονται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού, κάνουν αποτρίχωση προσώπου με λέιζερ Αλεξανδρίτη. Τα ιατρικά μηχανήματα λέιζερ προσφέρουν μόνιμο αποτέλεσμα και σας χαρίζουν απαλή και βελούδινη επιδερμίδα. Έτσι, σας απαλλάσσουν από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.
Το πρόσωπο είναι το μέσο που επικοινωνούμε μη λεκτικά με τους άλλους και είναι συνεχώς εκτεθειμένο, καθώς δεν καλύπτεται από ρούχα. Έτσι, αυξημένη τριχοφυΐα στο μεσόφρυδο, τις φαβορίτες, το πηγούνι και το άνω χείλος μπορεί να σας φέρνει σε αμηχανία. Το μακιγιάζ δεν εφαρμόζεται ιδανικά στις περιοχές αυτές, ενώ άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης, π.χ. τσιμπιδάκι είναι προσωρινές.

Τι πρέπει να προσέχετε στην αποτρίχωση προσώπου με λέιζερ;

Το πρόσωπο είναι μια ορμονοεξαρτώμενη περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι η τριχοφυια του επηρεάζεται από τα ανδρογόνα που κυκλοφορούν στο αίμα σας. Για αυτό το λόγο, θα πρέπει να αποκλειστεί η ύπαρξη κάποιου ενδοκρινολογικού προβλήματα που προκαλεί δυσαρμονία μεταξύ των οιστρογόνων και των ανδρογόνων. Ένα συχνό παράδειγμα τέτοιας κατάστασης είναι οι πολυκυστικές ωοθήκες.
Τα ορμολογικά προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν δασυτριχισμό και μειώνουν την αποτελεσματικότητα της αποτρίχωσης προσώπου με λέιζερ. Συστήνουμε να γίνεται διερεύνηση από τον γυναικολόγο ή τον ενδοκρινολόγο σας προτού ξεκινήσετε τις συνεδρίες σας.

Ωστόσο είναι αξιοσημείωτο ότι ακόμη και εάν τα επίπεδα ορμονών στο αίμα σας είναι φυσιολογικά, υπάρχει περίπτωση αυξημένης ευαισθησίας των υποδοχέων ανδρογόνων στα τριχοθυλάκια σας. Αυτή είναι η αιτία που ορισμένες περιπτώσεις γυναικών με δασυτριχισμό μπορεί να μην ανταποκρίνονται τέλεια στην αποτρίχωση με λέιζερ στο πρόσωπο.
Ένα ακόμη ζήτημα που θα πρέπει να προσέξει ο γιατρός σας πριν από την αποτρίχωση προσώπου με λέιζερ είναι η ύπαρξη σπίλων (ελιών). Οι μελαγχρωματικοί σπίλοι δεν θα πρέπει να σαρώνονται με το λέιζερ γιατι θα απορροφήσουν περισσότεροι ενέργεια και μπορεί να δημιουργηθεί έγκαυμα. Ο πλαστικός χειρουργός σας θα ελέγξει την περιοχή για καλοήθεις και ύποπτες βλάβες και θα φροντίσει για την ασφάλεια σας.
Αντίστοιχα, θα χρειαστεί να αποφύγετε την αποτρίχωση με λέιζερ όταν έχετε κάποια ανοιχτή πληγή, τραυματισμό, επιχείλιο έρπη, φλεγμονή ή θυλακίτιδα. Και αυτό καθώς το λέιζερ μπορεί να επιτείνει το πρόβλημα.

Πως θα φροντίσετε το πρόσωπο σας μετά την αποτρίχωση με λέιζερ;

Αμέσως μετά την αποτρίχωση προσώπου με λέιζερ μπορεί να υπάρξει ερεθισμός, ο οποίος καταπραϋνεται με μια ενυδατική – αναπλαστική κρέμα που θα σας συστήσουμε. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε αντηλιακό και να αποφεύγετε το ήλιο για μια εβδομάδα μετά τη θεραπεία. Ο λόγος είναι ότι η έκθεση στον ήλιο μετά τη συνεδρία σας μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα. Αυτό με συνεπακόλουθη την υποχρωμία ή την υπερμελάγχρωση.

Εάν η αποτρίχωση γίνει σε ιδανικές συνθήκες συνοδεύεται από υψηλά επίπεδα ικανοποίησης. Οι τρίχες εξαφανίζονται μόνιμα και το δέρμα σας γίνεται απαλό και βελούδινο. Και εάν ενδιαφέρεστε για άλλες περιοχές, μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε για λέιζερ αποτρίχωση στη Θεσσαλονίκη. Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας και εμπιστευτείτε τους ειδικούς!

Εκτός από το λέιζερ, στο ιατρείο μας παρέχουμε και άλλες υπηρεσίες όπως εκείνη της ρινοπλαστικής ή αλλιώς πλαστικής στη μύτη. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή δείτε την αντίστοιχη σελίδα μας με ένα κλικ στον πιο πάνω σύνδεσμο.

[Πηγή] Thomas MM, Houreld NN. The in’s and out’s of laser hair removal: a mini-review.Ζητήστε να σας καλέσουμε


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

This will close in 0 seconds