Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης;

η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης;

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι θεωρούνται οι πρώτοι που ανέπτυξαν τις τεχνικές αποτρίχωσης. Το αρχικό τους κίνητρο ήταν να αντιμετωπίσουν τις ψείρες και άλλα παράσιτα. Ωστόσο στην πορεία των χρόνων η διαδικασία της αποτρίχωσης απέκτησε αισθητικό χαρακτήρα. Στη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη αναφέρεται το κάψιμο των τριχών του εφηβαίου με φωτιά λυχναριού. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αναπτύχθηκαν διάφορες μέθοδοι με αντίστοιχα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ποια είναι όμως η καλύτερη μέθοδος αποτρόχωσης;

Το ξύρισμα και η χρήση κουρευτικών μηχανών αποτελεί στην ουσία αποψίλωση και όχι αποτρίχωση. Αφαιρείται το στέλεχος της τρίχας, η ρίζα όμως παραμένει και σε πολλές περιπτώσεις ενδυναμώνεται. Σίγουρα αποτελεί μια φθηνή επιλογή, όμως αν σκεφτεί κανείς το μακροπρόθεσμο κόστος υλικού και χρόνου, τότε καταλαβαίνει ότι θα τον συνέφερε να επενδύσει σε μια πιο μόνιμη λύση. Η αποψίλωση συστήνεται σε σημεία που δεν είναι επιθυμητή η μόνιμη αποτρίχωση σύμφωνα με τα κοινωνικά πρότυπα, π.χ. μούσι σε αντρικά πρόσωπα.

Ο όρος αποτρίχωση αναφέρεται στην αφαίρεση του στελέχους αλλά και τη ρίζα της τρίχας. Διακρίνεται σε προσωρινή και μόνιμη. Προσωρινές μέθοδοι αποτρίχωσης είναι το τσιμπηδάκι, η κλωστή, οι αποτριχωτικές μηχανές και το κερί. Είναι σύνηθες να επιλέγονται λόγω του χαμηλού τους κόστους, ωστόσο έχουν δύο βασικά μειονεκτήματα. Είναι επώδυνες και μπορεί σε περιπτώσεις να ενδυναμώσουν την τρίχα. Στις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές υπάρχουν υποδοχείς ανδρογόνων, οι οποίοι μπορεί να ενεργοποιηθούν με τις τραυματικές αυτές μεθόδους. Προκαλείται τοπική υπεραιμία και έτσι μπορεί να δυναμώσουν τοπικά τα τριχοθυλάκια.

Η μόνιμη αποτρίχωση αποτελεί μια επιλογή – επένδυση, καθώς σταδιακά εξαφανίζεται η τριχοφυια σας. Γι’ αυτό μπορεί να θεωρηθεί η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης. Θα γλιτώσετε σύντομα ζωτικό χρόνο και τα χρήματα που δίνατε σε προσωρινές λύσεις. Οι κύριες τεχνολογίες είναι τα ιατρικά μηχανήματα λέιζερ αποτρίχωσης, το παλμικό φως (IPL) και η ηλεκτρόλυση. Καταστρέφουν την τρίχα στη ρίζα της και το αποτέλεσμα τους παραμένει στο χρόνο.

Η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης: IPL ή laser Αλεξανδρίτη;

Το IPL (παλμικό φως) εκπέμπει δέσμη με διαφορετικά μήκη κύματος σε όλο το φάσμα του ορατού φωτός. Αυτό είναι το κύριο μειονέκτημα του σε σύγκριση με τα λέιζερ αποτρίχωσης. Τα τελευταία εκπέμπουν δέσμη ενός μήκους κύματος (μονοχρωματική και με αυτό τον τρόπο στοχεύουν συγκεκριμένα σε έναν στόχο (χρωμοφόρο). Ο στόχος στην προκειμένη περίπτωση είναι η μελανίνη.

Το λέιζερ με τεχνολογία Αλεξανδρίτη εκπέμπει δέσμη με μήκος κύματος 755nm και το διοδικό λέιζερ 810nm. Και τα δυο μήκη κύματος στοχεύουν στη μελανίνη των τριχών αφήνοντας το πέριξ λευκό δέρμα ανέπαφο. Η εκλεκτικότητα των ιατρικών μηχανημάτων λέιζερ αποτρίχωσης τα έχει καταστήσει την ιδανική επιλογή για μόνιμη αποτρίχωση. Ο πόνος είναι αποδεκτός, η διάρκεια της συνεδρίας μικρή και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό, καθώς βλέπετε πολύ σύντομα την τριχοφυια σας να εξαφανίζεται.

Το κύριο μειονέκτημα των λέιζερ αποτρίχωσης είναι ότι δεν αντιμετωπίζουν τις ξανθές και λευκές τρίχες, γιατί δεν περιέχουν το μόριο-στόχο των λέιζερ: τη μελανίνη. Για τις λευκές τρίχες η μοναδική μόνιμη λύση αποτρίχωσης είναι η ηλετρόλυση με βελόνα. Σύμφωνα με αυτήν, χορηγείται ρεύμα σε κάθε τρίχα ξεχωριστά και καταστρέφει τη ρίζα της.

Ο παραπάνω οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε ποια είναι η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης για εσάς και τις ανάγκες σας. Εάν ενδιαφέρεστε για laser αποτρίχωση στη Θεσσαλονίκη το ιατρείο μας βρίσκεται στη διάθεσή σας για το πρώτο σας ραντεβού! Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και αποκτήστε λείο και απαλό δέρμα με τη βοήθεια του Δρ. Παναγιώτη Μυλωθρίδη, ο οποίος είναι διακεκριμένος πλαστικός χειρουργός στη Θεσσαλονίκη. Στο ιατρείο μας στην Τσιμισκή 38, θα βρείτε το μηχάνημα λέιζερ Αλεξανδρίτη gentlelase pro Candela.

[πηγή] SD Gan. Laser hair removal: a reviewΖητήστε να σας καλέσουμε


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

This will close in 0 seconds