Λίφτινγκ λαιμού | Neck lift

λίφτινκ λαιμού

Λίφτινγκ λαιμού | Neck lift

Neck lift είναι το χειρουργείο τροποποίησης των ανατομικών στοιχείων που έχουν οδηγήσει σε εικόνα γήρανσης του λαιμού. Συγκεκριμένα αντιμετωπίζονται το χαλαρό δέρμα, οι αδύναμοι μύες που φαίνονται ως κάθετες ταινίες και η περίσσεια λίπους. Ο λαιμός ως στοιχείο ομορφιάς έχει επαινεθεί από την αρχαιότητα με τη βασίλισσα Νεφερτίτη της Αιγύπτου να αποτελεί ένα διαχρονικό πρότυπο αυτού του χαρακτηριστικού. Εντούτοις παρουσιάζει σημεία γήρανσης με την πάροδο των ετών που σύμφωνα με την κοινή αντίληψη είναι “δύσκολο να διορθωθούν”.

Ελάχιστα – επεμβατικές θεραπείες στην αναζωογόνηση του λαιμού

Το μπότοξ στο λαιμό (Νεφερτίτη λιφτ) μπορεί να δώσει μια νεανική όψη χαλαρώνοντας τις κάθετες μυϊκές ταινίες του πλατύσματος, ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση θεωρείται η γυναίκα να έχει υγιές δέρμα με καλή ελαστικότητα. Όταν το δέρμα είναι χαλαρό (όπως συνήθως συμβαίνει σε μεγαλύτερες ηλικίες) μπορεί να πραγματοποηθούν συνεδρίες ραδιοσυχνοτήτων ή φράξελ. Παρόλα αυτά χρειάζονται πολλαπλές συνεδρίες για να είναι σημαντικό το αποτέλεσμα. Τα απορροφήσιμα νήματα ανάρτησης προσφέρουν ένα σημαντικό αποτέλεσμα ανόρθωσης λαιμού, χωρίς ωστόσο να είναι μόνιμο.

Χειρουργικό λίφτινγκ λαιμού

Το neck lift είναι η χειρουργική εναλλακτική επιλογή αναζωογόνησης του λαιμού με σημαντικά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Πραγματοποιείται είτε σε συνδυασμό με λίφτινγκ προσώπου είτε μεμονωμένα. Στη δεύτερη περίπτωση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη. Μέσω μιας μικρής τομής κάτω από το πηγούνι παρασκευάζεται το δέρμα και αποκτάται πρόσβαση στο μυώδες πλάτυσμα, τον επιφανειακό και λεπτό μυ του λαιμού. Όταν αυτός βρίσκεται χαλαρός σε διάσταση προχωρούμε σε συνεχόμενη συρραφή με απορροφήσιμο ράμμα με τον ίδιο τρόπο που δένεται ο γυναικείος κορσές (corset platysmaplasty). Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζονται οι κάθετες ταινίες (μπάντες). Όταν ο λαιμός είναι παχύς προηγείται λιποαναρρόφηση ή λιπεκτομή (πάνω και κάτω από το πλάτυσμα), ενώ το περίσσιο δέρμα (όταν υπάρχει) αφαιρείται με εκτομές πίσω από τα αφτιά.

Σε περίπτωση που ο υπογνάθιος σιελογόνος αδένας προκαλεί άσχημη διόγκωση συστήνεται η εκτομή του επιπολής λοβού του. Πιθανές επιπλοκές της επέμβασης είναι η παροδική αδυναμία του κάτω χείλους λόγω ερεθισμού του επιχείλιου κλάδου του προσωπικού νεύρου (10%), το αιμάτωμα και το σέρομα (4%) και η δυσαισθησία πίσω από το αυτί λόγω τραυματισμού του μείζονος ωτιαίου νεύρου (2%). Παρόλα αυτά, η διάρκεια των αποτελεσμάτων είναι μακροπρόθεσμη (10-20 χρόνια).

Στο ιατρείο μας καλύπτουμε τόσο την παραπάνω υπηρεσία όσο και άλλες. Ψάχνετε, για παράδειγμα, ρινοπλαστική στη Θεσσαλονίκη; Τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ραντεβού. Ο ιατρός θα σας βοηθήσει να πάρετε τη σωστή απόφαση και να λάβετε τις απαραίτητες πληροφορίες, ανάλογα με τη δική σας περίπτωση.

 

Πηγή: Guerrerosantos, J. (2008). Managing platysma bands in the aging neck. Aesthetic Surgery Journal, 28(2),211-216

 

 

 Ζητήστε να σας καλέσουμε


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

This will close in 0 seconds