Διοδικό Laser ή Αλεξανδρίτης; Διαφορές και Ομοιότητες

διοδικό laser ή αλεξανδρίτης

Διοδικό Laser ή Αλεξανδρίτης; Διαφορές και Ομοιότητες

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις στον χώρο της αποτρίχωσης είναι εάν πρέπει κανείς να επιλέξει διοδικό laser ή Αλεξανδρίτη! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η εφαρμογή λέιζερ αποτελεί την πιο δημοφιλή μέθοδο αποτρίχωσης τα τελευταία χρόνια γιατί έχει τα πιο μόνιμα αποτελέσματα. Το πλεονέκτημά της αυτό την κάνει αγαπημένη μέθοδο πολλών ατόμων, κυρίως γυναικών. Αντίθετα, το ξυραφάκι ή το κερί μπορεί να προκαλούν τοπικά θυλακίτιδα, υπερμελάγχρωση του δέρματος και έχουν προσωρινό αποτέλεσμα. Στα ιατρεία πλαστικής χειρουργικής υπάρχουν διάφοροι τύποι ιατρικών λέιζερ. Οι πιο συχνές τεχνολογίες λέιζερ που θα έχετε ακούσει είναι ο αλεξανδρίτης και το διοδικό. Ποιες όμως είναι οι διαφορές τους, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα;

Να επιλέξω διοδικό laser ή αλεξανδρίτη;

Και τα δυο εκπέμπουν μονοχρωματική δέσμη, που έχει δηλαδή ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος. Συγκεκριμένα, η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη εκπέμπει στα 755nm, ενώ το διοδικό στα 810nm. Και τα δυο αυτά μήκη κύματος στοχεύουν στη μελανίνη, την ουσία που περιέχουν τα τριχοθυλακία. Έτσι τα καταστρέφουν χωρίς να επηρεάζουν τους γύρω ιστούς. Η κύρια ομοιότητα τους λοιπόν είναι ότι και τα 2 ενδείκνυνται για αποτρίχωση σε άτομα με σκουρόχρωμες τρίχες, που περιέχουν δηλαδή μελανίνη. Αυτή η πληροφορία όμως ίσως να μην είναι αρκετή για να αποφασίσετε αν θα επιλέξετε διοδικό laser ή Αλεξανδρίτη!

Η κύρια διαφορά για τους επαγγελματίες υγείας αναφορικά με το ποιο λέιζερ θα επιλέξουν είναι το κόστος κτήσης και χρήσης. Τα μηχανήματα με τεχνολογία Αλεξανδρίτη χρησιμοποιούν τυπικά ακριβότερα αναλώσιμα, οπότε στοιχίζουν περισσότερο στο γιατρό σας.

Το πλεονέκτημα του αλεξανδρίτη για εσάς είναι ότι δεν χρειάζεται η χρήση τζελ, το οποίο είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί όταν χρησιμοποιείται το διοδικό λέιζερ. Ένα τυπικό μηχάνημα Αλεξανδρίτη εξαχνώνει (καίει) την τρίχα, ενώ με το διοδικό λέιζερ χρειάζεται να περιμένετε 2-3 εβδομάδες έως ώτου αυτή πέσει. Η διάρκεια της συνεδρίας με τον Αλεξανδρίτη είναι επίσης πιο σύντομη και έτσι γλιτώνετε πολύτιμο χρόνο. Άρα, να επιλέξω διοδικό laser ή Αλεξανδρίτη;

Ας δούμε τα πράγματα από την άλλη οπτική. Το μειονέκτημα του λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε μαυρισμένο δέρμα, γιατί μπορεί να προκληθεί κάποιο έγκαυμα. Έτσι, συνήθως δεν εφαρμόζεται καθόλου τους καλοκαιρινούς μήνες.Πράγμα το οποίο μπορεί να επηρεάσει την απόφασή σας για τη μέθοδο αποτρίχωσης που θα επιλέξετε.

Η κάθε μέθοδος όπως βλέπουμε, έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Εξετάζοντας και τις δύο πλευρές, η απόφαση είναι καθαρά δική σας. Εάν επιλέξετε αποτρίχωση με Αλεξανδρίτη, τότε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Στο ιατρείο μας στη Θεσσαλονίκη διαθέτουμε το μηχάνημα Αλεξανδρίτη Candella gentlelase pro. Οι συνεδρίες του είναι σύντομες και αποτελεσματικές και οι τιμές τους εξαρτώνται από την περιοχή που επιθυμείτε να αποτριχώσετε. Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας και απολαύστε τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης αυτής!

Επίσης εδώ μπορείτε να βρείτε και άλλες υπηρεσίες όπως η ρινοπλαστική στη Θεσσαλονίκη. Μάθετε περισσότερα με ένα κλικ ή καλέστε μας για να κλείσετε το ραντεβού σας.

[Πηγή] Afshin S., Golnaz MZ. Meta-analysis of hair removal laser trials. Lasers Med Sci.2009 Jan; 24(1):21-5Ζητήστε να σας καλέσουμε


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

This will close in 0 seconds