Ανόρθωση και αύξηση στήθους: Ποια είναι η διαφορά;

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Ανόρθωση και αύξηση στήθους: Ποια είναι η διαφορά;

Η αναφορά στο γενικό όρο «πλαστική στήθους» περιλαμβάνει διαφορετικές τεχνικές που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα ζητήματα των μαστών. Η ανόρθωση μαστών ή μαστοπηξία αντιμετωπίζει την πτώση και χαλάρωση των μαστών που συνήθως συμβαίνει μετα την εγκυμοσύνη και την απώλεια βάρους. Από την άλλη, η αυξητική μαστών με ενθέματα σιλικόνης ή με λιπομεταφορά αυξάνει το μέγεθος τους χωρίς να τους ανορθώνει σημαντικά. Ο συνδυασμός των δυο τεχνικών σε μια γυναίκα που χρειάζεται παράλληλα αύξηση και ανόρθωση ονομάζεται αυξητική μαστοπηξία.

Είναι διαφορετικές οι τομές των δυο επεμβάσεων;

Η αύξηση των μαστών με ενθέματα σιλικόνης πραγματοποιείται μέσω τομών μήκους περίπου 4 εκατοστών στην υπομάστια πτυχή του κάθε μαστού. Η τομές αυτές επουλώνουν συνήθως άψογα και δεν είναι εμφανείς, καθώς κρύβονται κάτω από το στήθος της γυναίκας. Αντιθέτως, η ανόρθωση των μαστών απαιτεί περισσότερες τομές. Αυτές είναι οι εξής: Μια κυκλοτερής γύρω από τη θηλαία άλω, μια κάθετη κάτω από τη θηλή και σε περιπτώσεις με σημαντική πτώση μια επιπλέον οριζόντια τομή στην υπομάστια πτυχή. Οι τομές της ανόρθωσης επουλώνονται συνήθως καλά και αποχρωματίζονται μέσα σε ένα έτος, ωστόσο είναι εμφανείς όταν η γυναίκα δεν φορά στηθόδεσμο. Στον αντίποδα, η αύξηση των μαστών με λιπομεταφορά γίνεται μέσω μικρών ωπών και δεν αφήνει τομές.

Πως μπορώ να κρίνω ποια επέμβαση είναι η κατάλληλη για μένα;

Το κύριο κριτήριο είναι η ύπαρξη πτώσης των μαστών σας. Αυτή αξιολογείται από την απόσταση της θηλής από την κλείδα σας, η οποία φυσιολογικά είναι 19-21 εκατοστά. Επιπρόσθετα, ο πλαστικός χειρουργός σας αξιολογεί την χαλάρωση του δέρματος των μαστών, η οποία συνήθως συμβαίνει σε γυναίκες που έχουν γεννήσει ή έχουν χάσει βάρος. Σε περιπτώσεις που η πτώση είναι σημαντική θα πρέπει να επιλέγεται κάποια τεχνική ανόρθωσης, καθώς η αύξηση από μόνη της ανορθώνει τους μαστούς μόνο κατά 1 με 2 εκατοστά. Η ψευδοπτώση είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση που ο άνω πόλος του μαστού έχει χάσει τον όγκο του, χωρίς ωστόσο η θηλή να έχει πέσει σε μεγάλη απόσταση από την κλείδα.

Ποια τεχνική εφαρμόζεται σε γυναίκες με σωληνωτούς μαστούς;

Οι σωληνωτοί μαστοί είναι μια δυσπλασία που χαρακτηρίζεται από έναν ινώδη δακτύλιο που δημιουργεί στενή βάση και μεγάλη διάμετρο στις θηλές. Σε αυτή την περίπτωση επιλέγεται μια κυκλοτερής τομή γύρω από τις θηλές (για να μειώσουμε τη διάμετρο τους) και εισάγεται μέσω αυτής ένα ένθεμα σιλικόνης σε περίπτωση που η γυναίκα επιθυμεί αύξηση των μαστών. Για να διορθωθεί ιδανικά η μορφολογία των μαστών είναι σημαντικό να λυθεί ο ινώδης δακτύλιος που αλλοιώνει το σχήμα τους.

Σε τι ηλικία εφαρμόζονται αυτές οι επεμβάσεις;

Η αυξητική και η ανόρθωση μαστών μπορούν να πραγματοποιηθούν σε κάθε γυναίκα άνω των 18 ετών. Σε μεγαλύτερες ηλικίες ωστόσο, η χαλάρωση είναι συνήθης και έτσι επιλέγεται η τεχνική της ανόρθωσης.

Ποια είναι η τιμή των επεμβάσεων;

Η τιμές των επεμβάσεων δεν είναι σταθερές και καθορίζονται από την τεχνική που επιλέγεται και την χρήση ή όχι ενθεμάτων σιλικόνης. Γι’ αυτό το λόγο, μπορείτε να ενημερωθείτε για το κόστος κατόπιν επίσκεψης και εξέτασης από τον Πλαστικό Χειρουργό στη Θεσσαλονίκη Δρ. Παναγιώτη Μυλωθρίδη. Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να ενημερωθείτε για τις επεμβάσεις που αναλαμβάνουμε, όπως είναι η ρινοπλαστική και πολλές ακόμη. Μάθετε περισσότερα για την κάθε μια και επικοινωνήστε μαζί μας για επιπλέον πληροφορίες.Ζητήστε να σας καλέσουμε


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

This will close in 0 seconds