Μείωση των ρουθουνιών

Μείωση των ρουθουνιών

Μείωση των ρουθουνιών

Η πιο συχνή δυσμορφία της βάσης της μύτης είναι τα ευρέα και πεταχτά ρουθούνια. Σε αυτή την περίπτωση, η απόσταση μεταξύ των εξωτερικών σημείων των πτερυγίων της μύτης (interaral distance) είναι τυπικά μεγαλύτερη από την απόσταση μεταξύ των έσω κανθών (intercanthal distance) του ατόμου και η αντιμετώπιση της είναι η εκτομή κατά Weir στο πλαίσιο μιας ρινοπλαστικής.

H εκτομή πραγματοποιείται σύμφωνα με το σχεδιασμό της εικόνας και είναι ο τελευταίος χρόνος της ρινοπλαστικής. Θα πρέπει να είναι συντηρητική γιατί ειδάλλως μπορεί να οδηγήσει σε (μη αναστρέψιμη) στένωση του ρώθωνα. Γίνεται με νυστέρι Νο 15 και ιδανικά δεν επεκτείνεται στην έξω επιφάνεια της μύτης για να μην έχουμε ορατή ουλή, ωστόσο η τελευταία είναι απαραίτητη σε περιπτώσεις πεταχτών πτερυγίων ρινός (alar flaring). Η συρραφή του ελλείμματος γίνεται με ράμμα Vicryl 4-0 και Prolene 5-0.

Ο Δρ Παναγιώτης Μυλωθρίδης εξειδικεύεται στη ρινοπλαστική στη Θεσσαλονίκη. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για να αποκτήσετε κι εσείς τη μύτη που πάντα θέλατε.Ζητήστε να σας καλέσουμε


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

This will close in 0 seconds