Πως ορίζονται μαθηματικά οι ιδανικοί γλουτοί;

Αυξητική γλουτών

Πως ορίζονται μαθηματικά οι ιδανικοί γλουτοί;

Το μέγεθος και το σχήμα των γλουτών αποτελούσε αιώνιο σύμβολο της γυναικείας ομορφιάς, όπως προκύπτει από τα διασωθέντα αρχαιοελληνικά γλυπτά. Στη σύγχρονη πλαστική χειρουργική παρατηρείται μια αύξηση στη δημοτικότητα της χειρουργικής διαμόρφωσης των γλουτών, τόσο με την τεχνική της λιπομεταφοράς όσο και με χρήση ενθεμάτων σιλικόνης.

Διαφορές αντιλήψεις ανάλογα με τη χώρα

Η τεχνική καθορίζεται από το αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε στους γλουτούς και αυτό εξαρτάται από τα εκάστοτε πρότυπα ομορφιάς. Στην Ευρώπη για παράδειγμα θεωρείται ιδανική η αναλογία 0,70 για το κλάσμα Μέση : Γοφοί. Στη Λατινική Αμερική από την άλλη προτιμάται η λεπτότερη μέση και οι μεγαλύτεροι γλουτοί. Έτσι, το ιδανικό αντίστοιχο κλάσμα καθίσταται μικρότερο. Παρομοίως, στις ΗΠΑ λόγω των προτύπων που έθεσαν η Kim Kardashian και η Jennifer Lopez προτιμώνται οι υπέρμετρα μεγάλοι γλουτοί. Στην Ελλάδα αντίθετα η μέση γυναίκα επιθυμεί στητούς, μετρίου μεγέθους γλουτούς σε αρμονική αναλογία με τη μέση και τα κάτω άκρα της.

Brazilian buttock lift

Η τεχνική της λιπογλυπτικής μάς δίνει τη δυνατότητα αρχικά να λιποαναρροφήσουμε στο τρίγωνο της περιοχής του κόκκυγα και στις πλάγιες κοιλιακές χώρες (“χειρολαβές του έρωτα”). Έτσι, διαμορφώνουμε σχήμα “κλεψύδρας” στον κορμό της ασθενούς. Στη συνέχεια, επεξεργαζόμαστε το λίπος και αυτό επανεγχύεται παράλληλα με το μείζονα γλουτιαίο μυ σε υποδόριο ανατομικό επίπεδο. Όταν απαιτηθεί ενδομυϊκή έγχυση του λίπους, αυτή πρέπει να γίνεται στον επιπολής μυ με διαφύλαξη των γλουτιαίων αγγείων.  Επί παράβλεψης των βασικών αυτών χειρουργικών αρχών και σε λιπομεταφορές μεγάλων ποσοτήτων (>700 cc) αυξάνονται οι πιθανότητες της λιπώδους εμβολής. Η τελευταία είναι μια σοβαρή επιπλοκή που έχει συνδεθεί αρνητικά με την επέμβαση.

Το c-point είναι το σημείο μέγιστης προβολής των γλουτών όταν κοιτάζουμε απο πίσω (εικόνα). Θα πρέπει να δίνεται έμφαση διαμόρφωσής του κατά τη διάρκεια της πλαστικής επέμβασης. Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στους χειρουργικούς χρόνους της αυξητικής – ανόρθωσης γλουτών με λίπος, μπορείτε να παρακολουθήσετε το εξής βίντεο. Ο πλαστικός χειρουργός στη Θεσσαλονίκη Δρ. Παναγιώτης Μυλωθρίδης αναλαμβάνει τέτοιου είδους επεμβάσεις, καθώς και λιγότερο επεμβατικές μεθόδους. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και κλείστε το πρώτο σας ραντεβού. Το ιατρείο μας βρίσκεται στην Τσιμισκή 38.

 Ζητήστε να σας καλέσουμε


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

This will close in 0 seconds