Ιστορία αυξητικής χειλιών

Ιστορία αυξητικής χειλιών

Ιστορία αυξητικής χειλιών

To 2017 χαρακτηρίστηκε ως έτος ορόσημο για την αυξητική χειλιών με υαλουρονικό οξύ λόγω της υψηλής συχνότητας αυτής της ενέσιμης θεραπείας, όπως προέκυψε από τα στατιστικά της Αμερικάνικής Ένωσης Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS). Αναμφισβήτητο ρόλο σε αυτή την τάση της πλαστικής χειρουργικής έπαιξαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι selfies και celebrities, όπως η Kylie Jenner, η οποία συνέδεσε τον Μάιο του 2015 το όνομα της με τη διαδικασία.

Η εισαγωγή του υαλουρονικού οξέος στην κλινική πράξη τις τελευταίες δεκαετίες κατέστησε τη διαδικασία δημοφιλή λόγω του ασφαλούς προφίλ που έχει η ουσία με χαμηλά ποσοστά ανεπιθύμητων ενεργειών. H πρώτη ωστόσο δημοσιευμένη αύξηση του μεγέθους των χειλιών του στόματος έγινε το 1906 με υγρή παραφίνη, μια τεχνική που σταμάτησε σύντομα να εφαρμόζεται λόγω των υψηλών επιπλοκών της. Τη δεκαετία του 1960 άρχισε να χρησιμοποιείται η υγρή σιλικόνη, που σύντομα όμως εγκαταλήφθηκε λόγω της δημιουργίας κοκκιωμάτων (σιλικονωμάτων) και των φόβων για συστηματικές επιπτώσεις της ουσίας στην υγεία των ασθενών.

Τη σκυτάλη τότε ανέλαβε το ενέσιμο κολλαγόνο βόειας προέλευσης (Zyderm@), που συνοδεύεται όμως από αλλεργικές αντιδράσεις στο 5% των ατόμων. Έτσι, η εφαρμογή του ενέσιμου κολλαγόνου απαιτεί ένα αλλεργικό τεστ 3 εβδομάδες πριν από την εφαρμογή, προϋπόθεση που εμπόδισε τη δημοτικότητα της ουσίας στην αυξητική χειλιών.
To ενέσιμο υαλουρονικό οξύ στο αντίποδα έχει υψηλό προφίλ ασφάλειας και στα χέρια έμπειρων πλαστικών χειρουργών επιτυγχάνονται προβλέψιμα και φυσικά αποτελέσματα με σεβασμό στην ανατομία του άνω και του κάτω χείλους.

Βρείτε στο ιατρείο μας μεταξύ άλλων, και επεμβάσεις προσώπου όπως είναι η ρινοπλαστική ή ωτοπλαστική. Ενημερωθείτε ρίχνοντας μια ματιά στις αντίστοιχες σελίδες του site μας ή επικοινωνήστε μαζί μας για περαιτέρω πληροφόρηση.Ζητήστε να σας καλέσουμε


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

This will close in 0 seconds