Ο λαιμός της Νεφερτίτης

νεφερτιτη

Ο λαιμός της Νεφερτίτης

Η βασίλισσα της αρχαίας Αιγύπτου Νεφερτίτη έμεινε στην ιστορία για τον ψηλό και λεπτό λαιμό της. Αυτό το χαρακτηριστικό τής προσέδιδε μια σπάνια αριστοκρατική ομορφιά. Το αιώνιο πρότυπο κάλλους της βασίλισσας έδωσε στη σύγχρονη εποχή το όνομα στην ενέσιμη τεχνική βελτίωσης της εικόνας του λαιμού.

Η βοτουλινική τοξίνη είναι ουσία που χαλαρώνει τη δράση των μυών δρώντας στη νευρομυική σύναψη. Το Nefertit Lift είναι η χρήση της στο κατώτερο πρόσωπο και το λαιμό.

Οι μύες που αντιμετωπίζονται

  • Το μυώδες πλάτυσμα είναι ο επιφανειακός αποπλατυσμένος μυς του λαιμού. Όταν συσπάται προσδίδει άμεσα στο δέρμα του λαιμού μια εικόνα ρυτίδωσης. Αυτές οι χαρακτηριστικές χορδές (neck bands)  είναι εμφανείς σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας λόγω της χαλάρωσης του δέρματος τους.
  • Οι γενειακοί μύες εκφύονται από την κάτω γνάθο και καταφύονται στο δέρμα του πώγωνος. Δρουν αναστρέφοντας το κάτω χείλος όταν αμφισβητούμε ή αντιδρούμε αρνητικά σε κάτι. Η δράση τους ωστόσο σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αλλοιώνει το δέρμα του πώγωνος προσδίδοντας του εικόνα φλοιού πορτοκαλιού. Τελικά οδηγεί σε πτώση που ονομάζεται “πηγούνι της μάγισσας” (witch’s chin).
  • Οι καθελκτήρες μύες της γωνίας του στόματος (Τρίγωνοι μύες): Η σύσπαση τους οδηγεί σε πτώση των γωνιών του στόματος (“εικόνα πικρίας“). Μακροπρόθεσμα συντελεί στο ασαφές περίγραμμα της κάτω γνάθου.

To “Nefertiti lift” θα πρέπει να διαχωρίζεται από την τεχνική “Microbοtox” στο λαιμό, τα διαφορετικά κλινικά οφέλη της οποίας έχουν προσδιοριστεί σε κλινική μελέτη.

Τέλος, δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί η υπεροχή της χειρουργικής ρυτιδοπλαστικής σε λαιμούς με σημαντική πτώση (neck lift – platysmaplasty) που συνοδεύεται από μακροπρόθεσμα και πιο σημαντικά αποτελέσματα. Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με χαλαρό δέρμα στο λαιμό δεν είναι ιδάνικοι υποψήφιοι για έγχυση bοtox. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον πλαστικό χειρουργό σας για την επιλογή της κατάλληλης για εσάς τεχνικής.Ζητήστε να σας καλέσουμε


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

This will close in 0 seconds